10 yıl aradan sonra yeniden görevde!

DEMESKO Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. İki adaylı gidilen seçimde, geçtiğimiz dönemlerde de başkanlık yapmış olan Halil Öztürk, 10 yıl aradan sonra yeniden başkan seçildi.

Denizli Meyve Sebze Komisyoncuları Derneği (DEMESKO) Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Bülent Günay ile 10 yıl önce görev yapan Halil Öztürk’ün yarıştığı seçimlerde Halil Öztürk ve ekibi yaklaşık oyların çoğunluğunu alarak yeniden göreve getirildi. Halil Öztürk'ün başkanlığındaki yeni yönetimi oluşturan isimler şu şekilde oldu: Bayram Erbeği, Özay Demirayak, Murat Toptamış, Ahmet Çavuşoğlu, Oktay Akkaya, İsa Dağ.

Seçim sonrası MK Yapım’a özel açıklamalarda bulunan Başkan Halil Öztürk, “Dün itibari ile genel kurulumu tamamladık. Genel kurulumuzda 83 kişi oy kullandı. Kullanılan oyların yaklaşık 60 tanesi bize geldi. 10 yıl önce hal başkanlığını bırakmıştım. Bizim yeniden gelmemiz konusunda arkadaşların talebi olunca tekrar aday olduk. 10 yıldır görevde olmasam da Türkiye Halciler Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunuyorum” dedi.

Yeni dönemde gerçekleştirecekleri projelerden bahseden Başkan Öztürk, “Halin çalışma saatleri çok düzensiz. Bu durumdan hal çok rahatsız. Hal mesaisi akşam 22-23 sularında başlıyor. Buna bir saat sınırlaması getirip gece 03:00 gibi başlayıp, öğleye kadar bir mesai kavramı oluşturmaya çalışıyoruz. Saat 22.00-23.00’da başlayan mesai, çok uzun bir mesai. İşçi bulmakta çok zorlanıyoruz. Halin çevre düzenlemesi ve halin içerisindeki trafik ve vatandaşların daha iyi girip çıkabilmeleri için çalışma yapacağız. Hale gelen özel araçlardan para talep edilmesi doğru bir karar değil. Bunu kaldırtacağız. Herkes hale gelsin, fiyatları takip etsin, alışverişini yapsın. Tarım politikası noktasında bir çalışmamız olacak. Bunun yanında da halkın daha kaliteli ve daha ucuz meyve, sebze yemesi için de başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere diğer belediye başkanları ile ortak bir proje yapıp daha dengeli, daha kaliteli meyve sebze tüketimi sağlatacağız” şeklinde konuştu.

Nurhayat Ertan