Alkol yine masada duruyor

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı alkol kararına ilişkin 'Rica ediyoruz bu yanlıştan dönün. Bunu kamu eliyle yapmak büyük hatadır" açıklamasında bulundu.

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör,  parti binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Güngör, sözlerinin arasında alkol kararına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. "Seçimi kazandıktan kısa süre sonra yaptıkları ilk iş alkolle ilgili karar vermek oldu” diyerek sözlerine başlayan Güngör, “Bu karar halkımızı rahatsız etmiştir” dedi. Güngör, “Söylemeye çalıştığımız yasak getirmek değildir. İnsanların yediklerine, içtiklerine karışmıyoruz. Ancak burada söylemeye çalıştığımız, kamu olarak zararlı alışkanlıklara teşvik olduğunu düşünüyoruz. Vatandaşı, anneleri, aileleri dinleyin ve bu karardan vazgeçin diyoruz. Alkolü istemeyenlerin insan hakkı yok mu? İsteyene hak var da diğerlerine yok mu? Denizli’nin daha önce böyle bir talebi yoktu. Vatandaşlarımız bu karardan çok rahatsız. Mahkemeye gideceklerini söylediler. Vatandaşımız gitmeden bu karardan dönmelerini temenni ediyoruz. Alkol bizlere çocukluğumuzdan bu yana kötülüklerin anası olarak öğretilmiştir. Bunu kamu eliyle yapmak büyük hatadır" dedi.

"İDEOLOJİKK BAKMIYORUZ"

Basın mensuplarının “Alınan karara verilen tepkinin ideolojik mi?” Sorusunu Başkan Güngör," Denizli’de STK’lar var. Memur-Sen ve Gönüllü Teşekküller Birliği’nin başlatmış olduğu imza kampanyası var. Alkolle ilgili olumsuz durumu yargıya taşıyacaklarına dair çalışmaları var. Asıl amacımız vatandaşımız tarafından da tasvip edilmediğimi görüyoruz. Mahkemeye herkes verebilir. Yargının vereceği karar başımızın üzerindedir. Bu kararın gençlerimize zarar vereceğini düşünüyoruz. Biz konuya ideolojik olarak bakmıyoruz. Siyasi nezaket çerçevesinde uyarı yapıyoruz" dedi.

Yücel Güngör AK Parti alkol