Artık karar yargıda!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile Beltaş'a ait 3 işletmede alkol satışının başlamasının ardından bu karara tepki gösterenlerden biri olan AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, konuyu yargıya taşıdı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayında gerçekleştirilen meclis toplantısında Beltaş’a ait bazı işletmelerde alkol satışının yapılması konusu gündeme gelmişti. Haziran ayında ise meclis kararı ile alkol satışı 3 Beltaş işletmesi için onaylanmıştı.

KARARA TEPKİLER YAĞDI

Meclis onayından geçen alkol kararının ardından çok sayıda tepki yükselmeye başlamış; STK'lar, dernekler ve siyasi partiler tepki göstermişti. Tepki veren isimlerden biri de AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör olmuştu. Başkan Güngör, kararı yargıya taşıyacaklarını açıklamıştı.

GÜNGÖR KARARI YARGIYA TAŞINDI

Yücel Güngör de bugün itibari ile konuyu yargıya taşıdı. Güngör, açtığı dava ile ilgili olarak, "Denizli 2'nci İdare Mahkemesi'ne bugün itibariyle Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin çay bahçelerinde alkol satışının serbest hale getirilmesi konusunu Denizli’miz için yanlış bulduğumuz için mahkemeye verdik. Tarafımızdan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 16.05.2024 tarih ve 235 sayılı kararının öncelikle yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali istemi hakkında dava açılmıştır" dedi.