"Bir hata oluştu"

Merkezefendi Belediyesi tarafından 2-5 yaş çocuklar için ücretsiz dağıtılan Halk Süt için başvuru yapmaya çalışan vatandaşlar, sistem hatasıyla karşılaşıyor. Yetkililer ise sorunun kendilerinden değil, Nüfus Müdürlüğü'nden kaynaklandığını iddia ediyor.

2019 yerel seçimlerinde göreve gelen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın ilk icraatlarından biri olan Halk Süt, Merkezefendi ilçe sınırları içerisinde yaşayan 2-5 yaş arasındaki çocuklar için ücretsiz dağıtılıyor. Aileler başvuru için Merkezefendi Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer alan formu dolduruyor ve aylık 4 paket (4 litre) süt ücretsiz olarak evlere dağıtılıyor.

SİSTEMDE SORUN YAŞANIYOR

2-5 yaş arası çocuk sahibi olan Merkezefendili vatandaşlar Halk Süt projesinden yararlanmak için sistemde yer alan bilgileri girip başvuru yap butonuna tıkladığı zaman ‘Bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz’ uyarısı ile karşılaşıyor.

SORUN NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN Mİ KAYNAKLANIYOR?

Vatandaşlar, Merkezefendi Belediyesi’ni arayarak konu ile ilgili bilgi almak istediklerinde ise yetkililer, bilgileri Nüfus Müdürlüğü’nden aldıklarını, oradan kaynaklanan bir sorun olduğunu iddia ediyor. Sık sık denemelerini öneriyor. Annelerin en çok merak ettiği soru ise bu sıkıntının ne zaman giderileceği oldu.

halk süt