Büyükşehir'den eşcinsel söylemlere ambargo!

Katıldığı ödül töreninde LGBT ile ilgili açıklamalarda bulunan Melike Şahin, Mabel Matiz tepkilerin hedefi oldu. Matiz'in ve Şahin'in konserleri iptal edilirken, bir açıklama da Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

 

Elle Style Awards ödül töreninde yaptığı açıklamalar sonrası Mabel Matiz ve Melike Şahşn vatandaşlardan büyük tepki aldı.  Yapılan açıklamaların ardından toplumun örf ve adetlerine ters olduğunu söyleyen vatandaşlar belediyelere çağrı yaparak bu isimlerin konserlerinin iptal edilmesini istedi.

ÖNCE BURSA, SONRA DENİZLİ KONSERİ İPTAL EDİLDİ!

Melike Şahin’in ilk olarak 61. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında 22 Temmuz'daki konseri iptal edildi.

Bugün ise Denizli Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı, “Kamuoyuna duyurumuzdur... 19 ve 30 Haziran tarihlerinde açık hava tiyatrosunda özel bir şirket tarafından yapılacak olan Mabel Matiz ve Melike Şahin konserleri iptal edilmiştir” ifadeleri ile konserlerin iptal edildiğini açıkladı.

İşte; Melike Şahin’in tartışma yaratan açıklamaları:

“Bu topraklarda bir gün kimi sevdiğimiz kimi öptüğümüz neremizi açtığımız neremizi örttüğümüzle yargılanmadığımız, linçlenmediğimiz, sadece insan olduğumuz için yan yana durmaktan dayanışmaktan gelen mutluluğu tadabildiğimiz günler gelecek. Buna inanıyorum bunu hep beraber yapacağız. Bütün kız kardeşlerim, bütün lubunyalar incinmiş her yerimizi şefkatle sarmalayacak güce sahibiz bunu biliyorum ve ödülümü hak ettiğimiz dik gülüşlere ve ödediğimiz bedellere alıyorum”.

MABEL MATİZ NE DEDİ?

Matiz konuşmasında, “Ödülümü her türlü baskıya rağmen kendilerini cesurca ortaya koyan, varlıklarını korkusuzca haykırmaya devam eden ve bu anlamda cesaretleriyle bana çok büyük ilham olan Türkiyeli LGBT’lilere armağan ediyorum” dedi.

 LUBUNYA NE DEMEK?

Lubunya; argoda kadınsı tavırlı eşcinsel erkek demektir.