Çalışan annelere müjde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada, istihdamı artırmayı amaçlayan destek ödemesini duyurdu. Işıkhan çalışan annelere 325 Euro ödeme yapılacağını paylaştı. İşte detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı duyuru ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Milyonlarca çalışan anneyi heyecanlandıran kreş desteği ile ilgili paylaşım yapan bakan Işıkhan, detayları sosyal medya hesabından paylaştı.


KREŞ ÖDEMESİ KAÇ AY SÜRECEK?

325 Euro olarak verilecek olan desteğin 12 ay ile sınırlı olacağını, belirlenen pilot şehirlerin ise, İstanbul, Ankara ve İzmir olduğunu da belirtti. Projenin hedefini anlatan Işıkhan, “Çalışma hayatının her kademesinde kadınları desteklemeye devam ediyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla; çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Proje kapsamında; Ankara, İstanbul ve İzmir'de, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 Euro (11.339 TL) destek sağlanacak” dedi.