CHP'de Başkan Horzum neşteri vurdu

Son seçimde sandığa gitmeyenlerin çoğunluğunun parti seçmeni olduğunu söyleyen CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, 'Genel Başkanımın deyişi ile duygusal bir kopuş yaşadık. Bizim seçmenimiz, bize küstü' dedi.

     PROGRAMININ TAMIMI İZLEMEK İÇİN GÖRSELİ TIKLAYINIZ     

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, MK Yapım’da katıldığı SİYASET D programında, seçimlere dönük değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci Yazar İbrahim İmamoğlu ve Gazeteci Mustafa Karapınar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Horzum, “Ortada bir başarı var. Ancak bu tam olarak zafer olarak görmüyoruz. Alamadığımız 4 tane ilçe var. Seçimin hemen akabinde oturduk alamadığımız ilçelerin analizini yaptık. Şapkamızı önümüze koyduk. Özellikle 3 ilçede örgütsel hatalar yaptığımızı gördük. Komisyonlar oluşturduk, arkadaşlarla değerlendirmeler yaptık. Bu hataları en yakın zamanda gidereceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“BİZİM SEÇMENİMİZ, BİZE KÜSTÜ”

Bir soru üzerine “Kazanmamızda emeklinin, çiftçinin, dar gelirlerinin de rolü var” diyerek konuşmasını sürdüren Horzum, “Bunların desteğini almamış olsaydık zaten kazanamazdık. Oy kullanmayan 260.000’i geçkin seçmeni sadece bir partinin seçmeni olarak görürseniz yanlış yaparsınız. Piyasa algısının tam tersine sandığa gitmeyenlerin çoğunluğu Cumhuriyet Halk Partisi seçmenidir. 14 - 28 Mayıs seçimlerini kazanacağımızı yüzde 100 düşündük. Ancak, kaybettik. Genel Başkanımın deyişi ile duygusal bir kopuş yaşadı. Her seferinde gidiyorum, olmuyor. Bu sefer gitmeyeceğim diye oy kullanmayanların yüzde 50'sini aşkın kısmı Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni oluşturuyor. Bunların ana gerekçeleri inançlarını yitirdiler. Bir daha kaybetme duygusunu yaşamak İstemediler. Bizim seçmenimiz, bize küstü. Bu konuda örgütsel çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi.

Mustafa KARAPINAR

Ali Osman Horzum CHP Denizli seçim 2024 seçim değerlendirmesi chp haberleri MK Yapım