Cihaner, genel başkanlık koltuğuna göz dikti!

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından günlerdir tartışma konusu olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanlığı koltuğuna bir aday daha çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimler öncesinde koltuğu bırakmasını isteyen muhalif kanada Denizli Eski Milletvekili İlhan Cihaner de dahil oldu.

 

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası Millet İttifakı adayı olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan’a karşı bir kez daha kaybetmesi üzerine görevi bırakması için tepkiler çığ gibi büyüdü. Bir tepki de geçmiş dönem Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’den geldi. Parti içindeki ‘Gelecek için biz’ grubu ile ortak hareket eden Cihaner, CHP Genel başkanlığı koltuğuna göz dikti. Cihaner’in genel başkalık için adaylığını hafta sonu açıklaması bekleniyor.

Katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Cihaner, “Yeri ve zamanı değil yaklaşımı farklı zaten. Zehirleyen, olduğu yerde sabitleyen bir yaklaşım. Süreç o kadar yönetildi ki, yenilgi kaçınılmaz hale geldi” dedi.