"Çoban ateşi ilk günkü gibi yanacak"

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Süleyman Semerci, göreve gelmesinin ardından ilk açıklamalarını www.denizlidesiyaset.com'a yaptı. Semerci, 'Denizli'de çoban ateşinin yakıldığı ilk günü tekrar başlatacağımızdan kuşkunuz olmasın' dedi.

Nihan Cihan Özden’in istifasının ardından İYİ Parti Denizli İl Başkanlığı görevine Süleyman Semerci geldi. Göreve geldikten sonra ilk açıklamaları sitemize yapan Başkan Semerci, Nihan Cihan Özden’in sadece görevinden istifa ettiğini ancak; kendisinin beyanı ile de bilindiği üzere partisine hizmet edeceğini belirtti ve Başkan Özden’e teşekkür etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile yakınlıkları gözden kaçmayan Semerci, “Genel başkanımızla bir önceki siyasi partimizden diyaloğumuz var. Kendisi Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı ve mecliste Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapıp da grup yöneten tek kişidir. Belli bir siyasi geçmişimiz var” şeklinde konuştu.

"İL BAŞKANLIĞI BİZE TEBLİĞ EDİLDİ"

İl Başkanlığı için öncesinde hiçbir hazırlıklarının olmadığını söyleyen Semerci, “28 Mayıs'ta Ankara'dan gelen temsilcilerin Milletvekilimiz Yasin Öztürk'ün de katılımıyla gerçekleşen toplantıda ilçe başkanları ve Ankara'dan gelen heyet birebir görüşme yaptı. Orada mevcut il başkanımız Nihan Hanım gerekçelerini sunarak il başkanlığını bırakacağını beyan etti. İl başkanımız Ankara'dan gelen yetkiliye isim tavsiyesinde bulunurken ilçe başkanlarımızın da hemen hemen hepsi bizim ismimizi verince, dün itibarı ile genel merkeze çağırıldık. İl Başkanlığı bize tebliğ edildi” dedi.

ANKARA'DAKİ GÖRÜŞMENİN YANSIMISINI ANLATTI

Ankara’daki görüşmenin perde arkasını anlatan Başkan Semerci, “Partimizin gerçekleştirdiği son kurultaydan sonra yeniden hareketlendiği, yeniden canlandığını söyleyebilirim. Ankara'daki görüşmenin perde arkasında basına düşen “İYİ Parti dağılıyor”, “İYİ Parti bitiyor” haberlerinden ziyade inceden inceye sessiz bir güç birliğinin yapıldığı İYİ Parti'nin güçlü bir şekilde birkaç ay içerisinde yeniden sahalara inip, siyasi parti olduğunu gösterecek şekilde hareketlenmesinin yansıması vardı. Dün yapılan toplantıya il başkanları da katıldı. Dün gözlemlerime göre toplu bir istifa söz konusu değil” ifadelerine yer verdi.

Başkan Semerci, açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı:

Birkaç sene içerisinde seçim gözükmüyor. Acele etmeden, en doğru kararları alarak 3-4 ay içerisinde tekrar Denizli'de İYİ Parti'nin var olduğunu, il ve ilçe yönetimleri ile beraber harekete geçirebileceğimize eminiz. Bunu yapabilecek kadroya sahibiz. Birkaç temasımız oldu, telefon trafiği yaşadık. Arkadaşlarımız tekrar partimizi hareketlendirmek için göreve hazır olduklarını beyan ettiler. Partimizi, yönetimimizi, teşkilatımızı, belediyelerimizi, meclisimizi yönetebilecek kadrolarımız var. En tabandan en tepeye kadar mevcut. Bu konuda çok büyük sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Partimize çok büyük ihanet etmeyen, kenarda kalan, küsen, darılan gibi birçok arkadaşımız geri gelmeye hazırlar. Bu arkadaşlarımızla en kısa zamanda bağlantıya geçirip, Denizli’de çoban ateşinin yakıldığı ilk günü tekrar başlatacağımızdan kuşkunuz olmasın. Şimdiden tüm hemşerilerimizin mübarek kurban bayramını en içten dileklerimle kutlarım”.