Denizli'de 15 işletme kapanabilir!

Turizm İşletmesi belgesi almamış olan konaklama işletmelerine kötü haber geldi. Alınan yeni karara uymayan işletmelerin iş yeri açma ve çalışma ruhsatları iptal edilecek! Denizli’de ise bu karara uymayan 15 işyerinin olduğu tespit edildi.

BELGESİZ İŞLETMELER KAPATILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelge ile konaklama işletmelerinin artık sadece işyeri açma ruhsatı alması yetmeyecek. Aynı zamanda Turizm İşletmesi Belgesi almaları da zorunlu hale getirildi. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alan işletmelerin 6 ay içerisinde bakanlıktan Turizm İşletmesi Belgesi alması gerekecek. Yasal süre içerisinde bu belgeyi almayan konaklama tesislerinin faaliyetleri son bulacak.

DENİZLİ’DE 15 KONAKLAMA TESİSİNDE BELGE YOK

Yeni yayınlanan genelge doğrultusunda Denizli’de şehir merkezinde 6, Karahayıt’ta 5, Pamukkale’de 3 ve Çivril’de 1 işletme olmak üzere 15 işletmenin Turizm İşletmesi Belgesi olmadığı açıklandı.

GENELGE APARTLARI DA ETKİLECEYEK

Verilere göre; Türkiye’de nüfus başına en fazla apartın yer aldığı Denizli! Yeni genelge ile apart işletmeleri ile ilgili düzenleme de yapılacak. Günlük ya da haftalık konaklama hizmeti yapan yani 100 günün altında kiralanan apartların işletmecileri de Turizm İşletme Belgesi almak zorunda! Bu belgeye sahip olmayan işletmeler denetimler sonucu apart başına 100 bin lira ödeyecek.