Denizli'de gündem Kocaçukur!

Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi tarafından Hüseyin Gürlesin döneminden bu yana belediyeye kiralanan Kocaçukur'un sözleşmesinin sona ermesinin ardından ilginç gelişmeler ortaya çıktı.

Dünya Kültür Mirası Pamukkale’nin en gözde yerlerinden biri olan Pamukkale Belediyesi’nin kiracı olarak durduğu Kocaçukur’un yeni dönemde yine belediyeye kiralanması gündemde. Konu, Pamukkale Belediye Meclisi toplantısında gündeme geldi. Toplantının tamamlanmasının ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Osman Nuri Nazlıer’in gündem dışı yaptığı konuşmada Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi tarafından kiralanan Kocaçukur’un yeniden kiralanmasında son durumun hangi aşamada olduğuna dair soru sordu. Bunun üzerine konuşan Başkan Ali Rıza Ertemur, önemli tespitlerde bulundu. Uzlaşma mesajı veren Ertemur, bölgede çöplerin toplanmama nedenini açıkladı. Ertemur, “Aylık ortalama kira bedeli 500 bin liradır. Bu parayı kazanmak mümkün değil. Bu nedenle sözleşme imzalamadık. Bakanlığın boşaltma istemine Ören yerinin çöplerini toplamayarak karşılık verdik” dedi.

“PROTOKOL SÜRESİ DOLMUŞ “

Ertemur, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bir protokol imzalanmış. Mart ayında tekrar imzalanmak istenmiş. Önceki dönem Belediye Başkanı Avni Örki, yeni yönetim imzalasın diyerek bu sözleşmeye imza atmamış. Aylık 750 bin lira gibi bir rakam ödeniyormuş. 6 ayı 750, kalan bölüm ise 300 bin olarak ödenecek. Bu da ortalama 500.000 lira gibi bir rakama tekabül ediyor. Bunu kabul etmedim. Bize “boşaltacaksınız” dediler. Ben de “boşaltmam” dedim. Turizm İl Müdürü ile belediyeye geldiklerinde görüştük. Boşaltmamızı istiyorlardı. Burası bize ait bir yer. Siz ören yerlerini özel bir şirkete kiralıyorsunuz, kiraladığınız şirketin temizliğini bana yaptırıyorsunuz. Ben de temizlemiyorum. Ekibimizi çektik. Beri orada çöpleri toplamadık. Daha önce alınan karar yanlıştı”.

UZLAŞMA MESAJI VERDİ

“Bu kararı kamu adına verdim” diyerek sözlerini sürdüren Ertemur, “Kiraya verilen özel şahsın temizliğini ben yapamam dedim. Bugüne kadar yapıldıysa yanlış yapılmış. Kiralanan yerden parayı şirket alıyor, ama temizliğini biz yapıyoruz. Kocaçukur’u elimizden almak istiyorsunuz. Ben bunu kabul etmiyorum. Ben bunu Denizli ve Pamukkale için istiyorum. Karşılıklı konuşup anlaşarak ortak bir noktada buluşabiliriz. Bütün Ege Bölgesi'nde ölen yerlerinin kiralayan bir şirket var bu şirkette buraları alt kiracılara veriyor. Çöpünü benim personelim alıyor. Onun maaşını da Pamukkale halkı veriyor. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Mustafa KARAPINAR