Denizli'ye gelen onlara uğramadan gitmiyor

Tarihi Osmanlı dönemine kadar uzanan doku sanatının adresi Buldan İlçesi, el emeği ürünleri ile Denizli YEG Şenliği'nde vatandaşın gözlerini kamaştırdı. Şenlikte açılan stantta el emeği ürünlerin yanı sıra Buldan'ın göz bebeği çekirdeksiz üzümü de ilgi odağı oldu.

 

Denizli'de kurulan 6 yerel eylem grubu, ilçelerini tanıtması ve ürünlerini sergileme amacıyla Denizli Ticaret Odası (DTO) önünde 'Yerel Eylem Grubu (YEG) Şenliği'nde" yer aldı. Buldan İlçesi’nde kurulan Doku Yerel Eylem Grubu Başkanı Serdal Uğur, ilk kurulan YEG’lerden birisi olduklarına dikkat çekerek “TKDK koordinatörlüğünde yaptığımız plan ve projelerle halkımızın, üreticilerimizin hibe desteği almalarını sağlıyoruz. Tarım projelerine önderlik ediyoruz. Sadece dokumada değil tarımda da çok öndeyiz. 200 rakımda Mersin’den sonra turfanda ilk çekirdeksiz üzümünü biz yetiştiriyoruz.” dedi.

Doku Yerel Eylem Grubu Derneği Müdürü Hivdan Yüksel, “Tarım, tekstil ve turizm alanlarında derneğimiz faaliyetlerini yürütüyor. Çocuklarımız için gerçekleştirdiğimiz müzik atölyelerimiz gibi daha birçok güzel projelerimiz var.” diyerek yapmış oldukları çalışmaları dile getirdi.