DESKİ'den panik yaratan mesaj!

Denizli'de DESKİ'den abonelerine gelen mesaj, vatandaşlar arasında panik yaratırken, Osman Zolan'ın 50 yıllık sorunun çözüldüğüne dair açıklaması akıllara geldi.

Denizli’nin içme suyu sıkıntısını uzun yıllar boyunca ortadan kaldırmak iddiasıyla Denizli’ye kazandırılan Akbaş Barajı sonrasında açıklamada bulunan geçmiş dönem Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Şehrimize kazandırdığımız bu dev proje ile Denizli’mizin 50 yıllık su sorunu çözüldü” demişti. Ancak; Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden (DESKİ) abonelere gelen mesaj, paniğe yol açtı.

DESKİ tarafından gönderilen mesajda, “Sayın Abonemiz; Dünyada ve ülkemizde iklim değişikliği sonucunda yaşanan kuraklık ve azalan kar yağışı nedeniyle su temininde sıkıntılar yaşanmakta olup, yaz aylarında yoğun kullanım ile birlikte içme suyunda kesinti yaşanması beklenmektedir. Özellikle yaz aylarında içme suyumuzun tarımsal faaliyetler ile bağ, bahçe ve çim sulamasında, araç ve balkon yıkama ile havuz doldurma amaçlı kullanılmaması önemle duyurulur. Mevcut içme suyumuzu ev ve iş yerlerinizde tasarruflu kullandığınız için teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları gönderilen mesajın da yer aldığı görsel eşliğinde “Yoksa toplama kadro ile bu kadar mı oluyor? İlkleri yaşıyoruz” diyerek yaşanan gelişmeye sessiz kalmadı.