Engelli bireye 'iç kapı' engeli!

Toplumun çeşitli kesimleri tarafından sosyal yaşamda 'engellilerin engellerini kaldırma' adına ifade edilen söylemler şöyle dursun, Denizli'de yaşayan Nazife Karabulut, asansör nedeniyle kendi evine girmekte zorlanıyor.

Denizli’nin Pamukkale İlçesi İnönü Caddesi’nde bir apartmanda yaşan ve engeli bulunan Nazife Karabulut, kendi evine girememekten şikâyetçi. İkinci kez taşındığı evde daha önce tekerlekli sandalyesi ile rahat bir şekilde evine girip çıkan Karabulut, ikinci defa aynı apartmana taşındıktan sonra mevzuat gereği asansörlerin için yapılan ikinci açılır kapanır kapı nedeni ile asansörün içine girmekte güçlük çekiyor.

Asansör kabini küçükte olsa daha önce rahatlıkla girebildiğini söyleyen Karabulut, mağduriyetini şu sözlerle anlattı:

“Daha önce 4 yıl bu binada oturdum ve taşındım. Engelim nedeni ile hiçbir sorun yaşamadan apartmana girip çıkabiliyor, evime de ulaşmak kolay oluyordu. Ramazan Bayramı’ndan hemen önce yeniden bu binaya geldim. Ben buraya taşındıktan kısa bir süre sonra 30 Nisan’da mevzuat gereği asansöre iç kapı yapılmış. Haberim yoktu ve bu konuda bilgi verilmedi.

İç kapı nedeni ile asansöre girip çıkmam iyice zorlaştı. Tekerlekli sandalyemin boyutunu küçültmek zorunda kaldım ancak bu sandalyeyle bile girip çıkmam zor. Eğer yanımda biri varsa, onun desteği ile giriyorum ama yanımda kimse yoksa asansörün kapılarına çarparak girmek zorunda kalıyorum”.

Mustafa KARAPINAR