"Gazetecilerin, Toplumu Aydınlatma Görevi Vardır"

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Süleyman Semerci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile bir mesaj yayınladı.

“Gazetecilerin toplumu aydınlatma gibi kutsal bir görevleri bulunmaktadır” diyen Başkan Semerci, “Bunun gerçekleşebilmesi için gazetecilerin özgür, bağımsız ve tarafsız olması; iktidar gücünün sopası altında taraflı görev yapmaya zorlanmamaları gerekmektedir” dedi.

Semerci, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

TÜRK YURDUNDA TÜRK MİLLİYETÇİLİĜİ SUÇ UNSURU OLAMAZ

“Kamuoyunun dezenformasyon yasası olarak bildiği yasanın basını terbiye etme, hizaya getirme olarak uygulanması gazetecilerin özgür ve bağımsız haber yapmalarını engellemektedir. Özellikle yakın zamanda tanık olduğumuz Türk Milliyetçisi gazetecilerin kamuoyunu aydınlatma adına yaptıkları haberin dezenformasyon yasası gerekçe gösterilerek tutuklanmaları hepimizi üzmüş, gerek tarafsız Türk yargısı gerekse özgür basın düşüncemize zarar vermiştir. Bu gazetecilerimiz için hazırlanan iddianamede “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” pankartı fotoğrafının sosyal medya paylaşımlarında bulunuyor diye yer alması asla kabul edilemez. Türk yurdunda Türk Milliyetçiliĝi suç unsuru olamaz, olmamalıdır.

Bunun yanında; kamuoyunu aydınlatması gereken gazetecilerin görevlerini yaparken ülkemizin üniter yapısına, Cumhuriyet’in kurucu değerlerine, laiklik ilkesine riayet etmeleri büyük Türk Milleti’nin beklentisidir.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basının, genel yaşamda ve Cumhuriyet’in ilerleme ve gelişmesinde sahip olduğu görevler yüksektir” sözünün gereklerini yerine getiren cesur ve fedakar tüm gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kutlu olsun”.