Gönül Dağı'nın Yaşar'ı Denizlili çocuklarla buluştu

Gönül Dağı dizisinin sevilen oyuncusu  Faruk Karagül'ün (Yaşar), Geleneksel Türk Tiyatrosunu yaşatmak adına çıktığı turnenin yeni durağı Denizli oldu. Karagül, Bereketli Anaokulu'nda düzenlediği kukla gösterisinin ardından MK mikrofonuna samimi açıklamalarda bulundu.

TRT1 ekranlarında 4 sezondur devam eden dizi Gönül Dağı’nın sevilen oyuncusu Faruk Karagül (Yaşar), Geleneksel Türk Tiyatrosunu yaşatmak adına Karagöz ve Hacivat kukla gösterileri ile izleyenlerinin karşısına çıkıyor. Turneler düzenleyen Karagül’ün son durağı ise Denizli’de bulunan Bereketli Anaokulu oldu. Kukla gösterisi sayesinde minik öğrenciler hem Geleneksel Türk Tiyatrosuyla tanışma imkânı buldu hem de keyifli zaman geçirdi.


MK Yapım’a özel açıklamalarda bulunan Oyuncu Faruk Karagül, “Yaklaşık 20 yıldır oyunculuk yapıyorum. 15 yıldır da Geleneksel Türk Tiyatrosu kukla ve Hacivat Karagöz ile ilgileniyorum. 10 yılı aşkın süredir kukla turnelerine, kukla gösterileriyle, turnelere çıkıyorum. Turneye çıkmamdaki sebep; İstanbul, İzmir gibi Metropol kentlerde Geleneksel Türk Tiyatrosuna çocuklar kolaylıkla ulaşabiliyor ama diğer illerimizde bu sanat çok yaygın olmadığı için ben çocuklara ulaşmak adına turne yapıyorum. Benimle buluşan Her çocuğa dokunabilmek, onları bu sanatla tanıştırabilmek, beni bir nebze memnun ediyor. 4 sezondur TRT 1'de Gönül Dağı dizisinde Yaşar karakterini canlandırıyorum. Bu da sanata daha sempatik bakmalarını sağlıyorum. Bizi izleyen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.


Nurhayat Ertan- Bilgihan Şenci