Her derde deva oluyor

Her derde deva olarak bilinen ve içinde 41 çeşit baharat barındıran ve çeşitli otlardan yapılan mesir macunun hikayesini biliyor musunuz?

Mesir macunu, 478 yıl önce ortaya çıktı. Amansız bir hastalığa yakalanan Yavuz Sultan Selim'in eşi, Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan, Sultan Camisi Külliyesi'nde idareci olarak görev yapan devrin ünlü hekimi Merkez Efendi'nin 41 çeşit baharatın karışımıyla hazırladığı mesir macunuyla şifa buldu.

Kuvvet ve enerji verme niteliğini barındıran mesir macunu, içeriğinde yer alan 41 baharat ve şifalı otların karışımından birçok faydaya sahiptir. 479 sene önce ilk defa Osmanlı döneminde, Merkez Efendi sayesinde yapılan macun, o yıllardan günümüze insanlara şifa olmaya devam ediyor.

İşte, her derde deva olan mesir macunun faydaları:

-Mesir macunu, cinsel isteksizlik giderme konusunda önemli bir gıdadır. İçeriğindeki baharatların canlandırıcı etkisi sayesinde afrodizyak etkisinde bulunan macun, özellikle psikoloji kaynaklı cinsel sorunlar konusunda önemli bir fayda sağlayabilir.

-Çok sayıda baharat içeren mesir macunu, solunum yollarındaki enfeksiyonların, soğuk algınlığına bağlı sağlık sorunlarının iyileşmesine yardımcı olabilir.

-A, B, C ve D vitaminleri içeren mesir macunu, bağışıklık güçlendirici besinler ve takviyeler arasında yer alır.

-Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı olan direncinizi artırabilir.

-Mesir macunu, metabolizma hızını da artırır. Biberiye türlerinden içeren mesir macunu, antioksidan içeriği sayesinde kan dolaşımını hızlandırır ve metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına yol açabilir.

-Macunun içeriğindeki antioksidan bileşenler, serbest radikallerin vücudunuzdaki organlara zarar vermesini önleyerek kanserli hücre oluşumunu azaltabilir.

-Mesir macunundaki antioksidan maddeler, cilt üzerinde de etkilidir. Cildinizin daha genç ve canlı bir görünüme kavuşmasını kolaylaştıran antioksidan maddeler, yaşlanma belirtilerinin gecikmesine de katkıda bulunur.

-Mesir macunu, kendinizi daha zinde ve güçlü hissetmenizi sağlayarak halsizlik probleminden korunmanıza yardımcı olabilir. Doğal bir enerji kaynağı olan macun, enerji içeceği gibi zararlı ürünlere olan ihtiyacınızı da ortadan kaldırır.