"Herkese iş, üretici baş tacı!"

Vatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Çobanoğlu Vatan Partisi'nin kamucu halkçı belediyecilik anlayışıyla üreticinin baş tacı olacağını belirtti. 31 Mart yerel seçimleri için çalışmaları hızlandıran Vatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Çobanoğlu NATO'cu sisteminin partileri Belediye Başkanı gibi değil şirket müdürü gibi davrandıklarını, Belediyeye Başkan değil Şirkete müdür seçtiklerini ve halkı üretimden kopardıklarını ifade etti. 

Çobanoğlu seçim ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Atlantik güdümlü rantçı sistemin efendileri, 1980 yılından bu yana üreticiyi kambur ilan etti, kamu teşekküllerini özelleştirdi, çiftçiye destekleri budadı, sanayicinin belini kırdı. Rantçı sistem, kentlerimizi üretimden kopardı. Üreticileri, kadınlarımızı, gençliğimizi, insanlarımızı işsiz bıraktı ve yoksullaştırdı. Onları şehirlerimizin kenarlarına, merdiven altlarına sürdü. Üretici olmayan nüfus, şehir merkezlerine yığıldı, kentlerimiz şişkolaştı. Bugünkü sistemde mafyaların yönettiği belediyeler borçlanıyor, haraç topluyor, rant paylaştırıyor, suç üretiyor. Çalışanlar, kent hayatının kenarlarına itilmiş, varoşlara sürülmüştür. Kentlerimizde mafya saltanatı kuruldu. Kentlerimizi ve köylerimizi üretimden uzaklaştıran, meralarımıza el koyan, hayvancılığı baltalayan, tezgâhlarımıza kilit vuran, kıyılarımızı işgal eden mafyaları kentlerin tahtından indirmenin zamanı gelmiştir.

Vatan Partisi, yurdumuzun dört köşesinde 119 kent ve köyümüzde Üretim Devrimi Kurultayları yaparak “Plan, Tasarruf, Yatırım, İstihdam, Üretim ve Hakça Paylaşım” ilkelerini esas alan Üretim Devrimi Programı’nı halkın etkin katılımıyla oluşturmuştur. Ekonomide temel ilkemiz, yerel yönetimlerin de temel ilkesidir. Üretici baş tacıdır. Kamu hizmeti esastır. Üretimi canlandıracağız. Ekeni, biçeni, çobanı, tezgâhta çalışanı, çarkları çevireni, direksiyon sallayanı destekleyen kent, belde, mahalle ve köy yönetimleri kuracağız. Çarşıları ve pazarları üretimle ve alışverişle şenlendireceğiz. Kaynakları ranta değil, yatırım, üretim ve hizmete yönlendirecek, bu sayede gençlerimize, kadınlarımıza ve insanlarımıza iş sahası açacağız. Bütün yurttaşlarımızın, engelliden yaşlıya kadar, sağlık ve yeteneğine göre çalışması için gerekli eğitim verilecek, kurum ve düzenlemeler örgütlenecektir. İş sahibi olmak, kamu hizmetinden yararlanmak, evimize ekmek götürmek ellerimizdedir”.