KOSGEB'ten iki personel tayin edildi sendika buna tepki gösterdi

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi Emre Erdoğan, KOSGEB Denizli İl Müdürlüğü'nde görevli iki sendika üyesi çalışanın başka illere tayini çıkması nedeniyle tepki gösterdi. Bu sürece yapılan teftiş sonucu karar verilerek gelindiği öğrenildi.

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi Emre Erdoğan, KOSGEB Denizli İl Müdürü Aziz Acar’a ithafen “Keyfi uygulamalarından biri olan iki üyemizi resen il dışına tayinlerini yaptırmıştır. Bunu neden yapmıştır?” sorusunu yöneltti. Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “Denizli Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Enerji-Sen sendikamızın kurumda yetkili sendika olmasıyla birlikte, başta iş yeri temsilcimiz ve üyelerimiz nezdinde üstü kapalı mobbing faaliyetlerinde bulunmuştur. İşyeri temsilcimiz İsmail Cüce’nin PAÜ hastanesinin vermiş olduğu astım raporuna rağmen müdür bey bu işi ciddiye almayıp mobbing uygulamak için hakem hastanesine sevk etmiştir. Peki sonucu ne olmuştur? Usul ve fen yönünden rapor uygun görülmüştür. Ama müdür bey bunu da ciddiye almayıp rahatsız olan işyeri temsilcimizin odasını 3 defa değiştirmiştir. Müdür Bey üyemiz Alper Tuğra Başkafa’yı makam odasında çalıştırdığı yetmediği gibi; Alper Bey’i başka bir uzmanın odasında çalıştırdığı da kanıtlanmıştır. Alper Tuğra Başkafa müdür Aziz Acar bey döneminde de çok aşırı fazla mesai yapmıştır. Bunları belgelemiş olup gelen müfettişe de sunmuştur. İş yeri temsilcimiz İsmail Cüce resmi olarak hakkını aradığı için; bugün itibari ile gelmiş olduğumuz noktada, iş yeri temsilcimiz İsmail Cüce Manisa İli’ne, üyemiz Alper Tuğra Başkafa hakkında ise Aydın İl’ine resen tayin işlemleri tesis edilmiştir” dedi.

“MÜFETTİŞ TALEP EDİLMİŞ”

Erdoğan açıklamasının devamında, “Bu aşamaya gelinme süreci ise; bir süre önce KOSGEB İl Müdürlüğünün talebi üzerine Ankara’dan müfettiş gelmesi ile başlamış, müfettiş tarafından üyelerimizden konular ile ilgili sadece “Bilgi İstemi‘nde bulunulacağı ifade edilmiş ve istediği bilgiler Müfettiş’e bildirilmiştir. Buna rağmen, yeni ulaştığımız belgelere göre “Soruşturma” neticesinde tayin işlemlerinin tesis edildiği üyelerimize tebliğ edilmiştir. Kamu Kurumlarında çalışanlar bilirler ki bir soruşturma yürütülüyorsa bunun savunma kısmı da olması gerekmektedir. Ayrıca İş yeri temsilcimizin Otizmli bir oğlu bulunmakta olup, Otizmli oğlunun raporlarını dilekçe ekinde sunarak eğitim ve bakım izni talep etmiştir. Buna istinaden dilekçe vermiştir. Dilekçelerine cevap verilmemesine bağlı olarak Kamu Denetçiliği ve TBMM Dilekçe Komisyonuna yazı yazarak haklarını araması, saatlik izinlerinin yıllık izninden düşürülmemesi ile ilgili Kamu Denetçiliği Kurumunun tavsiye kararının bile dikkate alınmaması, kurum içerisindeki durumu gözler önüne sermektedir” ifadesini kullandı.

4688 SAYILI KANUNA ATIF YAPTI

4688 sayılı kanunda açıkça belirtildiği üzere; “Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi, sendika işyeri temsilcisi, sendika il ve ilçe temsilcisi ile sendika ve sendika şube yöneticilerinin işyerini sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştiremez” hükmü yer almaktadır. Bilinmelidir ki, Denizli Türkiye Kamu-Sen olarak tek bir kamu çalışanımızın dahi kazanılmış hakkının elinden alınmasına müsaade etmeyecek, haklarımızın korunması için her türlü hukuki mücadeleyi sürdüreceğiz. Müdür Bey’i bu yanlıştan bir an önce dönmesini bekliyoruz. Ülkemizin geçmiş olduğu bu zorlu süreçte dikkate alınmalıdır ki, müdür bey Türkiye Cumhuriyeti Devletine mi hizmet etmektedir? Yoksa farklı yerlerden mi talimat almaktadır? Üyelerimiz kurum içindeki eksiklikleri yazılı olarak sürekli bildirmişlerdir. Cevap alamadıkları gibi sorunlar katlanarak büyümeye devam etmiştir. Devlet otoritesine yakışmayan delil ve emarelere bağlı olarak sendika üyemiz ve iş yeri temsilcimiz olan, arkadaşlarımızın yaşamış olduğu hukuksuz olaylar zincirini siz değerli basın mensupları kanalıyla kamuoyunun vicdanına bırakır, hepinize saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.

Türk Kamu Sen Ermre Erdoğan Kosgeb Alper Tuğra Başkafa İsmail Cüce