Kuaförler kararını verdi

Ticaret Bakanlığı tarafından berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olacağı gün konusunda yaptığı düzenleme sonrası Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç açıklamalarda bulundu.

Ticaret Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden berber, kuaför ve güzellik salonları için flaş kararı açıkladı. Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının bugün itibarıyla yürürlüğe girdiğini ifade etti.

Alınan kararda berberler, kuaförler ve güzellik salonlarının kapalı olacağı günün Valilik tarafından belirleneceğini ve kurala uymayan işletmelerin tespiti halinde işletmeye cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, “Berberler; 2004 yılından itibaren Pazar günler kapalı. Bu değişmeyecek. Kuaförler ve güzellik salonları ile ilgili bir güncelleme gelecek. Bununla ilgili de henüz Vali Bey bir açıklama yapmadı” dedi.

Odada bir oylama gerçekleştirdiklerinden bahseden Başkan Güleç, “Kuaförlerden yaklaşık 300 kişi katılım gösterdi. 200 kuaför Pazar günü kapansın dedi. Ama net karar, Valiliğin elinde. Üst merci olarak Ticaret İl Müdürlüğü, esnaf odası olarak hep beraber verilecek bir karar var ama son söz Valiliğin” şeklinde konuştu.

Mustafa KARAPINAR