Kulvarları farklı olsa da amaçları ortak

Yerel seçimde belediye meclisine girebilmek amacıyla yarışan ve listede kendilerini yer bulan iki özel insan, siyaset ve dostluğu bir arada yansıtıyor. Her iki aday, "Partiler ayrı olsa da hedefimiz ortak" mesajı veriyor.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde belediye meclis üyesi aday listeleri tamamlandı. İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi aday listelerinde iki isim dikkat çekiyor. İYİ Partili 11. Sıra belediye meclis üyesi adayı Hüseyin Özdemir ile Yeniden Refah Partili 5. Sıra meclis üyesi adayı Nazife Karabulut, engellilerin mecliste sesi olmak için hazırlanıyor.

Bir engelli gözü ile Merkezefendi’deki eksiklikleri gidermek adına mecliste olmak istediğini söyleyen Özdemir, “Mecliste daha çok engelli adaylarının olmasını istiyoruz. Mecliste sayımız çok olsun ki bizler sadece 3 Aralık Engelliler Gününde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında değil, siyasilerin engellileri her zaman göz önünde bulundurması gerekir. Bizim onlar için değil, onların bizler için çalışması gerekiyor” dedi.

“Hedefim meclise girerek engellilerin haklarını korumaktır” diyen Karabulut, “Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Bizler belediye başkanlığı makamına erişemiyoruz. Bize her yer engel! Bu engelleri aşmak için o mecliste olmalıyız. Hüseyin benim kardeşim, ben onun ablasıyım. Bizde rekabet yok. Meclise ben giremezsem o girsin, o giremezse ben gireyim” ifadelerine yer verdi.