Memleket Partisi Denizli adaylarını kamuoyuna tanıttı

Memleket Partisi Denizli'de yerel seçimde büyükşehir ve 4 ilçenin belediye başkan adayları kamuoyuna tanıtıldı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Memleket Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Çağlayan, Denizli’nin 23 yıllık yorgun bir iktidarın 20 yıllık yorgun ve beceriksiz belediyecilik anlayışının tam karşılığı olduğunu söyledi. Çağlayan, “20 yıldır çözülemeyen sorunlar, akıl ve bilimden yoksun bırakılmış, talan ve rant zihniyeti ile çarpık yapılaşmaya bırakılmış bir Denizli ile karşı karşıyayız.

Yaşanabilir bir kent olmaktan uzaklaşan şehrimiz, yerel yönetimin elinde birileri zengin olurken ortaya çıkan sorunlar, şehrimizde yaşayanların ve kamu bütçesinin sırtına yüklenmektedir.

Kilometrelerce yeni yol açılıyor, asfalt rekorlarıyla övünülüyor ancak Denizli ulaşımında sorunlar artarak sürüyor.

Denizli birbirinden kopuk mevzi imar planları ile hatalı ulaşım yatırım kararlarıyla kentsel niteliğini kaybetmiş, çevresindeki tarlalarda gökdelenlerden ibaret beton ve saçaklanmış bir kent olmuştur.

Toplu ulaşımda birçok kentin gerisinde olan Denizli’miz ranta dayalı mevcut sistemi değiştirmediği sürece ne kentsel dönüşümde ne de şehir merkezi toplu ulaşımda herhangi bir çözüme ulaşması mümkün görünmemektedir.

Yaya ulaşımında etkin bir planlama geliştiremeyen Büyükşehir Belediyesi, sürekli kaldırım çalışması yapmasına rağmen halkı bozuk kaldırım çilesinden kurtaramamaktadır.

Otomobile bağlı ulaşım sistemi, otopark sorununu çözülemez boyuta getirmektedir.

2016 yılında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen iklim değişikliği alanında kapasite oluşturma projesi kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde değişime güç ver projesi başlatılmıştır.

Sayın Zolan, geçen 8 yıla rağmen halen eylem planının hazırlanacağını söylemektedir. 8 yıldır plan hazırlayamayan zihniyet, kalan 6 yılda planı uygulayacağını söyleyecek ve yine Denizli halkını kandırmaya çalışacaktır.

Denizli devasa bir nüfusun her gün çöp ürettiği fakat çöpün olduğu gibi bırakıldığı bir şehir durumundadır. Denizli mevcut yönetimi en basit yapması gereken hizmeti dahi düzensiz ve seyrek bir biçimde yapmaya çalışmaktadır. Kısacası yapamamaktadır.

Denizli, kuzeyden ve güneyden faylarla sınırlı olan Çürüksu Ovası’na yani bir çöküntü alan içerisine kurulmuştur.

İlimizin kuzeybatısı afetler bakımından daha avantajlı olmakla birlikte nüfusun yaklaşık %60 kısmını oluşturan il merkezi ve güney kısmı dezavantajlı bir durumdadır. Yapı stoğu 2000 yılı öncesine aittir ve mevcut yerel yönetimin herhangi bir çözümü bulunmamaktadır.

Denizli’mizde afetlere hazırlık çalışmaları sözde başlamış olup, yapılan analizler ışığında imar planlarını yönlendirici veya kısıtlayıcı herhangi bir süreç başlamamıştır. Kısacası Denizlili vatandaşlarımız kandırılmıştır! Denizli’miz atıl ve karanlık bırakılan kamusal açık alanları, karanlık sokakları, artan sığınmacı nüfusu ile artık güvensiz bir kent olarak tanımlanmaktadır.

Maalesef Denizli’miz sığınmacı nüfusunu taşıyamaz hale gelmiştir. Yerel yönetimin hiçbir konuda olmadığı gibi, bu kaotik konuda da çözümü bulunmamaktadır.

Denizli’mizde çok ciddi bir başıboş köpek sorunu mevcuttur. İnsanlarımıza günlük hayatlarında ciddi problem oluşturan başıboş köpek sorununa da yerel yönetimin reel hiçbir projesi yoktur” dedi

Projelerinden bahseden Çağlayan’ın açıklamaları şu şekilde oldu:

“Bütün bu olumsuzlukların, rant ve yalan üzerine kurulu mevcut yönetimin, derhal gönderilmesi gerekmektedir.

Denizli’mizi deprem ve doğal afetlere dirençli bir kent haline dönüştüreceğiz. Kentimizi sünger kent prensibi ile planlayacağız.

Büyükşehir Belediyesi bütçemizin %3’lük kısmını AR-GE için harcayacağız. Bunun için Pamukkale Üniversitemiz ile tam iş birliği içerisinde tam destekle yanında olacağız. Şehrimizin moda tasarım, tekstil ve enerji alanlarında dünyanın önde gelen şehirleri arasında olması için mücadele edeceğiz.

GES potansiyeli yüksek olan ilimizin kurulu gücünü ilk etapta 200 MW seviyesine çıkaracağız.

Sokaklardaki tüm başıboş köpekleri toplayacağız. Onlar için modern bir rehabilitasyon merkezi kurup bakımlarını sağlayacak ve onların sahiplendirilmesini teşvik edeceğiz.

Şehir içi ulaşım master planımızı derhal güncelleyerek karbon 0 hedefi ile kent içi ulaşımı entegre sistemlerle bütünleştireceğiz. (Monoray sistemler, tramvay ve elektrikli otobüsler.)

Kırsal kalkınma amacıyla her yıl 35 yaş altı 1000 çiftçimize 10’ar adet küçükbaş hayvan hibe edeceğiz.

0 atık hedefi kapsamında geri dönüştürülebilir atıkları yerinde toplayacağız. Toplanan atıkları etkin bir şekilde kendi tesislerimizde geri dönüştürerek ekonomiye kazandıracağız.

 Belediyemiz bünyesinde damlama sulama ekipmanları üreten tesisimizi kuracağız. Çiftçilerimize damlama sulama yöntemini teşvik edecek, kendi ürettiğimiz ekipmanları çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtacağız.

Büyük Menderes Havzası’nın çevre felaketine uğramaması için acil eylem planı hazırlayarak derhal yürürlüğe koyacağız. Evsel atıkların ve fabrika atıklarının havzayı kirletmemesi için reel tedbirler, gerekirse radikal tedbirler alacağız.

Önce eğitim! 19 ilçemize de kreş ve anaokulu açacağız.

Sığınmacıları derhal göndereceğiz!

Ulaşım master planında belirleyeceğimiz (Özellikle şehir merkezi) alanlara yer altı otoparkları yapacağız.

Ulaşım planımızda belirleyeceğimiz üzere şehir içi ulaşım ağımızın %100 elektrikli dönüşümünü sağladıktan sonra şehir içi ulaşımı ücretsiz yapacağız.

Küresel ısınma ve iklim değişikliğine dayanıklı tohum geliştirmek üzere AR-GE merkezi kuracağız. Geliştirdiğimiz tohumları çiftçilerimize ücretsiz olarak ulaştıracağız.

Evde bakım ve destek hizmetleri kapsamını genişleterek tüm ihtiyaç sahiplerine ücretsiz destek olacağız.

Tüm ilçelerimizde büyüklerimizin sosyal hayata katılacağı, hoşça vakit geçirebilecekleri mutlu hayat sosyal donatılarını faaliyete geçireceğiz. (Sağlık kabini, ahşap atölyeleri, spor salonu, taş oymacılığı, el işi atölyesi…)

Eşit işe eşit kadro-Eşit kadroya eşit ücret!

Kişi başına düşen yeşil alan sahasını %50 arttıracağız”.

İŞTE PARTİNİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI:

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Çağlayan

Acıpayam Belediye Başkan Adayı Ali Sefa Tutmaz

Bekilli Belediye Başkan Adayı Mesut Gömceli

Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Haydar Volkan Haytaoğlu

Pamukkale Belediye Başkan Adayı Hüsnü Orhun İkiz