Özel okullar ulaşılabilir olmaktan çıktı

Eğitimci Ali Kurt, MK Yapım'da katıldığı programda, özel okulların son beş yılda yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle ulaşılabilir olmaktan çıktığını söyledi.

     PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN GÖRSELİ TIKLAYINIZ     

Medya Karapınar bünyesinde yayın hayatını sürdüren MK Yapım’da eğitimin nabzı tutuldu. Yeni öğretim yılına hazırlık yaptığımız şu süreçte konuk olan Denizli’de özel eğitim kurumu işletmeciliği yapan Eğitimci Ali Kurt, özel okulların içinde bulunduğu durumu Gazeteci Mustafa Karapınar’a anlattı. Eğitimde özel ile devletin okulları arasında ayrımına gidilmemesini isteyen Kurt, “Gerek özel okullar ve gerekse de özel kursların yaşanan ekonomik krizden etkilenmemeleri mümkün değil. Giderler her zaman artarken, gelirler hep aynı seviyede kalıyor. Özel okullar devletin okullarıyla iyi bir rekabet içerisine giriyorlar. Kaliteyi ile arttırıyorlar. ‘Özel okulların ne katkısı var?’ diye kimse bir şey demez. Bu rekabet neticesinde eğitiminin kıtası artıyor.

“ULAŞILABİLİR OLMAKTAN ÇIKTI”

Özel okulların ulaşılabilir olmaktan çıktığını anlatan Ali Kurt, “Herkes hatırlar 30 yıl önce Denizli'de özel okul sayısı oldukça azdı. Belirli bir kesimin ihtiyacını karşılıyordu. Buraları ekonomi seviyeleri üst düzeyde olan insanların çocuklarını gönderdiği eğitim kurumları idi. Ancak, son 5 yıldır durum böyle değil. Yaşanan kriz ekonomik, zorluklar ve girdi maliyetlerin artması ile birlikte özel okul ücretlerinin artması ile birlikte artık okullar ulaşılabilir olmaktan çıktı. Sorunun temelinde bu var. Bakanlık, buna çözüm getirmesi gerekiyor” dedi.

Ali Kurt MK Yapım Medya Karapınar Eğitim özel okullar