Pamukkale'de makas daralıyor

31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi partilerde aday belirleme süreci devam ediyor. Pamukkale ilçesinde şu ana kadar açıklanan tek aday İYİ Partili Türkay Berberoğlu oldu. 2019 yerel seçimleri ve 2023 genel seçimleri karşılaştırıldığı zaman ise AK Parti ve CHP arasındaki makas daralıyor.

Denizli Belediyesi’nin Büyükşehir statüsü almasının ardından merkezde kurulan Pamukkale Belediyesi 2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti,  Hüseyin Gürlesin ile seçimlere girmişti. MHP’li Pamukkale Belediye Başkan adayı ise Ümit Bahtiyar olmuştu. CHP’den seçim yarışında aday gösterilen isim İbrahim Vural’dı.

CHP 3. PARTİ OLMUŞTU

Gürlesin; 2014 yerel seçimlerinde yüzde 31,23 oy oranı ile 75 bin 710 seçmenin oyunu alarak belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştu. İkinci sırada MHP’li isim Ümit Bahtiyar, üçüncü sırada ise Vural yer almıştı. Bu seçim; AK Parti ile CHP arasında yüzde 12,99 fark yarattı.

CHP ORANI KAPATTI

2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde; Pamukkale’de Cumhur İttifakı Adayı Avni Örki ile Millet İttifakı Adayı Ahmet Divarcı aday gösterilmişti.  Seçimde; yüzde 45,62  ile 90 bin 931 oy alan Millet İttifakı adayı Ahmet Divarcı, yüzde 50,21 ile 100 bin 083 alan Cumhur İttifakı adayı Avni Örki karşısında seçimi kaybetmişti.  Bu seçimde ise AK Parti ile CHP arasındaki oy oran farkı yüzde 4,59’a düştü.

GENEL SEÇİMLERDE PAMUKKALE’NİN RENGİ KIRMIZIYA BÜRÜNDÜ

2023 yılı Mayıs ayında gerçekleştirilen genel seçimlerde ise AK Parti’nin kalelerinden biri olarak gösterilen Pamukkale’de beklenmedik bir gelişme yaşandı. Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 53,66 oy alırken, Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip erdoğan yüzde 46,34 oy aldı. Bu sonuç haritalarda Pamukkale’yi kırmızıya boyadı.

PAMUKKALE’DE SESSİZLİK HAKİM!

31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi de adaylar belirleme süreci devam ederken Pamukkale Belediye Başkanlığı için aday gösterilen ilk isim  İYİ Partili Türkay Berberoğlu oldu. Genel seçimlerde kırmızıya dönen Pamukkale Belediyesi için partiler aday belirleme sürecini titizlikle yönetiyor.

Mustafa KARAPINAR