Partiler adayını, o ise partisini arıyor

Bazı partiler sosyal medya hesaplarından belediye başkan adaylarını ve meclis üyesi adaylarını ararken 51 yaşındaki emekli hemşire Suna Hayit ise partisini arıyor.

Aslen Avusturya doğumlu olan ve 9 yaşından bu yana Türkiye’de yaşayan emekli hemşire 51 yaşındaki Suna Hayit, bilgi ve donanımı ile belediye başkan adaylığına talip. Hangi parti ve ilçenin adayı olduğunun önemli olmadığını söyleyen Hayit, bilgi ve donanımı aday gösterildiği ilçeye aktarmak istediğine değindi.

HAYALİ 5 YIL ÖNCE BAŞLADI

Evliliği sırasında Beyağaç’ta görev yapan Hayit, “ Eşim de o dönemde Beyağaç’ta ziraat odasında görevliydi. İlçe çok güzel, çocukluğum da orada geçti. Yurt dışında büyüdüğüm için yurt dışı ilçeyle kardeş ilçe yapılırsa Beyağaç’ın imkânlarının artacağını ve çok daha güzel bir ilçe olabileceğini düşündüm. Bu nedenle eşime 5 yıl sonraki seçimde başkan adayı olup olmayacağını sordum. “Çalışalım, sen olmak istemiyorsan da ben olayım” dedim. Bu 5 yıl önceki bir hayaldi” ifadelerine yer verdi.

ÇOCUKLARI EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ

Hayalinin üzerinden 5 yıl geçen Suna Hayit, emekli oldu ve çocuklarının kendisinin bu hayalini gerçekleştirmesi için desteklediğini söyledi. Çocuklarım, “Anne senin çok donanımın var. Böyle bir hayalin de vardı. Artık bu donanımını, bilgini ve enerjini insan hizmetine kullanabilirsin” dediler. Geçtiğimiz Kurban Bayramında böyle bir karar aldık. Benim gerçekleşmemiş çok az hayalim var. O da kalan ömrümün diğer dilimleri ile ilgili. Bu güne kadar Allah bana hayal ettiğim her şeyi verdi” şeklinde konuştu.

 “BEN VARIM, PARTİ BENİ BULSUN”

Hayit, hangi parti ve ilçeden olursa olsun hizmet için aday olmak istediğini söyledi. Aday olacağı ilçeye kadın elinin değeceğini belirten Hayit, “Ben varım. Parti beni bulsun. Verilecek her göreve hazırım” dedi.

“Türkiye’nin her yerinin cennet olduğunu düşünüyorum” diyen Hayit,  “Güzel bir kadın dokunuşuyla, kadın dayanışmasıyla savaş vermeden kadınların sesini duyurabildiği, eğitim ve donanım seviyesi yüksek çalışmalar içinde olacağım. Kadın, verilen görevleri naifliğiyle götürebilir. Kabiliyetim var, öğrenmem gereken her şeyi öğrenirim, öğrenmeye de açık bir insanım. Ekip çalışması yapmayı çok seviyorum. Görev yaptığım köy ve beldelerde çocukların meslek sahibi olmasını sağladım. Disipline, kurala varım ama gereksiz engele değil!  Zaman daralıyor. Hangi ilçe olduğu hiç önemli değil. Birkaç gün içerisinde çalışacağım insanları benim yanıma versinler, başaracağıma inanıyorum” dedi.