Saadet, Denizli'de seçim startını verdi

En önemli siyasi olaylardan birinin millet ittifakı olduğunu söyleyen Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, 'Alınan sonuç mağlubiyet değil zaferdir' dedi. Atmaca ayrıca AK Parti'ye de satır arasında mesaj gönderdi

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, bir dizi gezi ve ziyaretler için Denizli’ye geldi. Merkezinin başlattığı “Milletvekilleri milletin yanında” programı çerçevesinde Denizli’ye gelen Atmaca, ilk olarak basın mensupları ile bir araya geldi. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Atmaca, ittifakın geleceğine dair de açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi olarak kurdukları gruptan sonraki aşmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Atmaca, millet ittifakında seçim döneminde bileşenlere verilen vekil sayılarına dair eleştiriler üzerine “Vekil paylaşımını kabullenerek verdiler. Varsa yanlış bunu beren CHP’dir. Kemal bey milletin umutlanmasına önemli bir adım atmıştır” dedi.

“SEÇİM STARTINI VERDİK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Fatih Aktaş, “Genel Merkezinin başlattığı “milletvekilleri milletin yanında” sloganı çerçevesinde Bursa Milletvekilimiz Mehmet Atmaca Denizli’ye geldi. Esnaf ve vatandaş ziyaretleri yapılacak. Yen dönemde saha çalışmalarında daha aktif yol alacağız. Denizli’de seçim startını vermiş olduk” dedi.

DENİZLİ 9. DURAK OLDU

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, konuşmasında, “10 Milletvekili ile 81 ili Eylül ayında ziyaret edeceğiz. Denizli benim 9. ziyaret ettiğim il oldu. Halkımız ile temas etmek öncelikli niyetimiz. Sorunları görmek ve önerileri almak. Reel verilere dayalı muhalefet etme adına hazırlık olarak da algılayabiliriz. Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte bir takım sorunların çözüleceği yere büyüdüğünü görüyoruz. 5 yıla baktığımızda çözülen sorun yok büyüyen sorunlarımız var. Daha toplumsal, uzlaşmacı ve herkesin yönetimde olduğunu bildiği bir anlayış şarttır. Bu şartlarda seçim süreci yaşadık” dedi.  

“ALINAN SONUÇ MAĞLUBİYET DEĞİL ZAFERDİR”

En önemli siyasi olaylardan birinin millet ittifakı olduğunu ifade eden Atmaca,  “Millet ittifakı belki anlatılamadı, anlaşılamadı. İlk kez altı parti birleşti. Hiçbir siyasi parti başka bir partinin destekleyicisi olarak masaya gelmedi. Bunu anlatma noktasında eksik kaldık. Bu anlayış tuttu ve maya oluştu. Biz devletin bütün gücü ve imkanları ile mücadele etme zorunda kaldık. Alınan sonuç mağlubiyet değil zaferdir” dedi.

AK PARTİ’YE MESAJ MI VAR?

Şuan seçim ittifakının olmadığına işaret eden Atmaca, “Önümüzdeki yerel seçimler var. İttifakların olup olmayacağı belli değil. Gelecek Partisi ile birlikte gireceğiz. Önümüzdeki 6 ay içinde her şey olabilir. O günlere kadar tek başımıza seçimlere girecekmiş gibi hazırlılarımızı sürdürüyoruz. Gelecek dönemde ittifaklar içinde bunun içinde AK Parti’de olabilir. İyi Parti’nin durumunu anlamak mümkün değil. Özümseyemedikleri bir birliktelik içinde oldular demek ki. Cumhurbaşkanlığı sistemi tek başına iktidar olma ihtimalini zayıflatıyor. İttifaklar mecbur hale geliyor.

“MUHALEFET EKSİKLİĞİNİ GİDERECEĞİZ”

Saadet Partisi’nin 10 milletvekili olduğunu hatırlatan Atmaca, “Seçim üzerinden geçen süre içinde tek başınıza muhalefet yapmanın mümkün olmadığı görüldü. Gelecek Partisi ile yapılan görüşme sonunda grup kuruldu. Genel başkan başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Bu şekilde TBMM’de muhalefet eksikliğini gidereceğiz. Toplumun bütün kesimlerinde yaşanan sorun ve sıkıntılarına yönelik milletin sesi olacağız. Bu gezilerdeki amacımız budur. Milli görüş Partisi olarak mecliste milletin sesi olacağız. Bu dönem farklı bir millet meclisi göreceksiniz.

VEKİL DAĞILIMINA DAİR ELEŞTİRİLERE AÇIKLIK GETİRDİ

Seçim sürecinde ve sonrasında özellikle Saadet, Gelecek, Deva ve Demokrat Parti’ye verilen vekil sayılarına dair yapılan eleştiriler üzerine sorulan bir soruya Atmaca şu karşılığı verdi: “Bu söylemler etik değil. Bir kısım anlaşmalar oldu. Yapılan anlaşmalara uyma noktasında hassasız. Üzerimize düşen görev hakkıyla yerine getirdik. Vekil paylaşımında kabullenerek verdiler. Varsa yanlış bunu beren CHP’dir. Kemal bey milletin umutlanmasına önemli bir adım atmıştır. Farklı fikirlerin bir araya gelmesini sağlamıştır. Bu çok önemlidir. Hak-adalet ve hukuk noktasında birleşildi. Mesele milletvekili hesabı değil. Bu anlayıştan kurtarmaktır. Bu oluşuma hiç kimse gölge getirmemelidir. 3 fazla 5 eksik almışız dert edilmemelidir. 38 milletvekilini CHP’ye ver iktidar mı olacak? Hayır. Bunları tartışmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum” dedi.

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca Vekil dağılımına ne dedi? Milletvekili Mehmet Atmaca SP Denizliden ne bekliyor İttifak devam edecek mi? Seçimde alınan sonuç zafer mi yenilgi mi? denizlidesiyaset Ankara siyaseti yeni dönemde ne bekliyor