Şeniz Doğan engele takıldı

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 140 milyon TL'lik borçlanma yetkisini meclisten almıştı. İlk etapta tasarruf amaçlı 20 araç satın alacaklarını söyleyen Doğan'a engel çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı tasarruf tedbirleri bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi araçların edinilmesi ve kullanılması konusunda “Kamu kurum ve kuruluşlarınca, 3 yıl süreyle her ne şekilde olursa olsun yeni taşıt edinilmeyecektir. Ancak, savunma ve güvenlik hizmetleri için ihtiyaç duyulan taşıtlar ile ambulans ve itfaiye araçları acil ve zorunlu hallerde edinilebilecektir. Mevcut taşıtlar ihtiyaç analizleri ve tasarruf anlayışı çerçevesinde ivedilikle gözden geçirilecek bir nokta ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar tasfiye edilecektir. İhtiyaç fazlası taşıtlar ise tavsiye edilmek veya da ihtiyacı olan kurumlara devredilmek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığına bildirilecektir” ifadelerine yer verildi.

PEKİ, ŞİMDİ NE OLACAK?

Merkezefendi Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı 2. Bileşimi 1. Oturumunda
Plan ve Bütçe Komisyonundan meclise gelen faiz hariç belediye başkanına 140 milyon TL kredi kullanmaya yetkisi verilmesi maddesi görüşüldü. Meclis onayına sunulan maddem onaylandı ve Başkan Doğan’a yetki verildi.

Başkan Doğan alacaklarının kredinin nerede kullanılacağını şu ifadelerle anlatmıştı:

“İlk etapta 20 binek aracımızı satın alacağız. Herkes bu borçlanmanın en azından nereye kullanılacağını düşünüyordu. Artık tasarruf diyoruz, üreten belediye diyoruz, bu yüklerden kurtulalım diyoruz. Merkezefendi Belediyesi artık bu saatten sonra kiralama yönteminden vazgeçip, mümkün olduğunca her yıl satın alma ile kira yükünden kurtulmak istiyoruz.  Çöp kamyon adetlerimizi düşürdük. Bu şekilde de bir tasarrufun başlangıcı olacak. Eğer şartlar el verirse uygun krediyi bulduğumuzda bunun bir kısmı satın alacağımız araçlarda kullanılacak”.

Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan Tasarruf Tedbirleri kapsamında her ne şekilde olursa olsun yeni taşıt edinilemeyeceğini belirten madde ile Merkezefendi Belediyesi’ne satın alma yöntemi ile kazandırılması planlanan araçların da önü kapatıldı.

Mustafa Karapınar