Siyasilere zeytin fidanı uzatacak

İYİ Parti Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Gülbay, siyasette gerilimin giderek artması nedeni ile siyasi partilere ve vatandaşlara zeytin fidanı dağıtacaklarını açıkladı.

İYİ Parti Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Gülbay, Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantı’da İYİ Parti İl Başkanı Nihan Cihan Özden ile İYİ Parti Buldan İlçe Başkanı da yalnız bırakmadı.

Türk siyasetinin gerilimli hal aldığını söyleyen Başkan Adayı Gülbay, “Siyasetin giderek gerilimli sürece girmesi, kamplaşması, kutuplaşmaya yönelmesi, bizleri üzüyor, bütün vatandaşlarımızı da üzüyor. Bunu nasıl aşabiliriz diye kafa yorduk. Her eve biz zeytin fidanı dağıtmaya karar verdik. Bunu fiili olarak dağıtımının yanında sembolik olarak anlamları var. Zeytin; barışın, kardeşliğin, huzurun ve yeniden var oluşun sembolüdür. Buldan’da 14 bin hane var ve biz 15 bin zeytin fidanı dağıtacağız. Bu da toplam 500 dönümlük arazinin zeytinle donatılması anlamına geliyor. Asıl amaç birbirine düşman görme dilinden, bu anlayıştan uzaklaşmaktır” ifadelerine yer verdi.