Türkiye'de ilki uygulayacaklar!

CHP'de olağan kongre süreci başladı. Çalışmalar hızla devam ederken Denizli'de de ilçe başkanlıkları için adaylar sahneye çıkmaya başladı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) il ve ilçeler için kongre süreci başladı. Denizli’nin 19 ilçesi için seçim takvimi belli olurken, Pamukkale İlçesi yeni başkanını belirlemek için 20 Ağustos Pazar günü Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde başına gidecek. CHP’nin aktif isimlerinden olan Alican Kaplan’da www.denizlidesiyaset.com’a Pamukkale İlçe Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Aslen İstanbullu olan Kaplan, Denizli’ye gelişini ve siyasete girişini anlattı. Kaplan, “İstanbul’da doğdum, büyüdüm. 2013 yılında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü okumak için Denizli’ye geldim.  2018 yılında yüksek lisansa başladım ve bitirdim. 2019 yılında Pamukkale’de gençlik kolları ile siyasete başladım. Akabinde Arda Arpacı ile birlikte ana kademede yöneticiliğe başladım. Üç buçuk sene bilişim sorumlusu olarak ana kademe yöneticiliği yaptım. Geçtiğimiz aralık ayında istifa ettim. Ardından adaylık sürecimiz başladı” dedi.

Yönetim olarak yol haritalarını da belirlediklerini söyleyen CHP Pamukkale İlçe Başkan Adayı Alican Kaplan, “Sosyal demokrasiyi tabana yaymak için yol yürüyeceğiz. Vaadimiz aslında örgütü yeniden canlandırarak alanda yol yürümek. Bizim 4 senelik Pamukkale’de siyaset deneyimimizle bu işi yürüteceğiz” dedi.

Pamukkale İlçe Başkan Adayı Alican Kaplan, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

 “PAMUKKALE’DE BİRİNCİ PARTİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Pamukkale’de AK Parti karşısında öndeyiz. Genel merkezler arası nasıl bir diyalog gelişir, ne olur bilmiyoruz. Ama bizim burada Cumhuriyet Halk Partisi olarak da yine oylarımız önde. Bizim burada asıl derdimiz, Ocak ayına kadar yapacağımız saha çalışmaları ile özellikle kitle iletişim araçlarının doğru kullanımı, halkın problemlerini doğru çözme yaklaşımı ile Pamukkale’de oyumuzu birinci parti olarak arttırmayı hedefliyoruz.

BU UYGULAMA TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK!

Ekonomik ve sosyal düzeni biliyorsunuz. İnsanların ekonomik sorunları çok fazla. Çözüm politikalarımız şimdiden hazır edilmiş durumda. Halka bunları tam olarak anlatarak, birinci parti olarak çıkmayı hedefliyoruz. 61 mahalle başkanı, kadın kolları ve gençlik kollarını aktif bir şekilde karar alma süreçlerine dâhil ederek yol yürüyeceğiz. Siyasal katılımı tabana yayacağız. Türkiye’de ilk defa uygulanacak. Normalde biliyorsunuz, kararları yönetim alır ve taban bunu uygular. Biz her yapacağımız toplantıda tabanı dâhil ederek aylık politika kararlarını oylamalarda alacağız ve yönetimin kararıymış gibi karar defterlerine işlenecek” dedi.

NURHAYAT ERTAN YETİŞ