Vatandaşın parası çürümeye terk edildi

İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı Türkay Berberoğlu, Pamukkale Kurucu Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin döneminde yapımına başlanan ancak; Mevcut Başkan Avni Örki tarafından tamamlanmayan Kayıhan Kültür Merkezi'nin son durumuna değindi. Başkan Berberoğlu, 'Vatandaşın gözünü boyamak için mi proje yapılıyor, bunu anlamak mümkün değil' dedi.

 

Kurucu Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin döneminde vizyon proje olarak adlandırılan Kayıhan Kültür Merkezi’nin yapımına başlanmıştı. Ancak; Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin koltuğa oturmasının ardından proje tamamlanamadı ve adeta atıl hale geldi.

İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı Türkay Berberoğlu, kaderine terk edilen binanın son durumuna değindi. “AKP Pamukkale belediyesinin O dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in vizyon projemiz dediği Kayıhan Kültür Sanat Merkezi ilk olarak 2015 yılında gündeme geldi” diyen Başkan Berberoğlu,  

“26,000 m2 alana inşa edilecek kompleksin içerisinde sergi salonlarının, çok amaçlı salon, buz pisti, tenis kortu, 4 adet cep sineması, 7 işyeri ve 8500 m2’lik yeşil alana sahip olacağı söylenen projenin 2017’te ( 13 aylık kısa bir sürede ) tamamlanacağı sözü verilmişti.

2018 yılında Bağbaşı Kültür Merkezi olarak adını değiştirdiği ve 2017 Kasım ayında ihale edildi. Arsa payı ile birlikte 55 milyon gibi astronomik bir rakama mal olacak projenin bugüne kadar 3’te 2’lik kısmı tamamlanmasına rağmen, yüklenici firmanın bırakıp gitmesi sonucu çürümeye bırakılması kabuledilir bir durum değil.

Mezbelelik haline gelmesine sebep olan zihniyet, 45 milyon TL gibi ödemesinin gerçekleştiği, hatta firmaya tamamlamadığı iş için hak ediş ödenmesi kabul edilir bir durum değildir.

Bugünkü kur değeri bakımından hesapladığımızda, Kasım 2017( USD kuru:3,86 )
yani 11,658,000 USD ödeme yapılmış. Bugünkü karşılığı: USD: 27, 314,767,000 TL” dedi.

Başkan Berberoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye de soru sormayı ihmal etmedi. Berberoğlu’nun soruları ise şu şekilde oldu:
“1-Bu proje ayağa kaldırılmak istense, bugünkü fahiş fiyat artışları ile kaça mal olacak?

2- İller Bankasında kredibilitesi bitmiş, hiçbir bankanın kredi vermek istemediği bir belediye bu projeyi hayata geçirmek için gereken tutarı nasıl finanse edecek?

3- Bu projenin tamamlanmaması, bu zihniyetin, seçime aylar kala asfaltlama işlemi yaptığı gibi, seçime günler kala projeyi mi tamamlamak mı?

4- Vatandaşın gözünü boyamak için mi proje yapılıyor, bunu anlamak mümkün değil”.