Yeşilin içinde huzur bulacağınız yer: Beyağaç Hanay Evleri

Şehrin gürültüsünden kaçıp, yeşilin içinde sessiz sakin bir tatil planınız varsa Denizli'nin Beyağaç ilçesinde bulunan Hanay Evleri tam size göre!

Günlük rutin elbette ki hepimizi yoruyor. Hepimiz birkaç günlük kaçamak hayali ile yaşıyoruz. Eğer Denizli’de yaşıyorsanız bu hayalini gerçekleştirmek için kilometreler yapmanıza gerek yok! Çünkü Beyağaç ilçesinde bulunan Hanay Evleri, yemyeşil doğası, şehrin gürültüsünden uzakta bir tatil fırsatını bizlere sunuyor.

HANAY EVLERİNİN MİMARİSİ NASIL OLUŞMUŞ?

Öncelikle dağın eteklerine kurulmuş olan Hanay Evleri hakkında sizlere biraz bilgi vermek istiyorum.

Oğuz Türkmen soylarından Beyağaç’ın Sandras Dağları’nın eteklerine yerleşmiş olan Yörükler, sığındıkları çadırları düzenli hayata geçmeleri ile konağa dönüştürmüşler. Özgürlüklerinden taviz vermeyen Yörükler bu konakların tüm odalarını doğaya açık mimari ile geliştirmişler. Önce tek katlı sonra iki katlı, odaları terasa (hayat) açılan Hanay Evleri Mimarisi böyle oluşmuş. Şimdi ise bu evler hepimizin hayalini kurduğu tatil için konaklama fırsatını bizlere sunuyor.

Hanay Evlerinin odalarına ise Çicek Baba Dağı, Kartal Gölü, Anıt Ormanlar, Eren Günü, Halime Özke, Hüseyin Çokal, Topuklu Yaylası, Eşen Göleti, Sandras Dağı, Boyalı Dere, Eskere, Karagöl, Yumaklı Yaylası, Ilıca Deresi, Su Gözü isimleri verilmiş.

Bunun yanı sıra Akçay Deresi kenarına kurulan Kır Restoranı da bu kültürün yemeklerini de tanıma imkânı sunuyor.