Yurt dışına örnek oluyor

Beyaz Cennet Engelli Bakımevi, Güney Kore'den gelen ziyaretçilerini ağırladı. Ziyaretçiler, bakımevinin sistemini çok beğendiklerini ve aynı sistemi model alarak ülkelerine taşıyacaklarını söyledi.

Uzun yıllardır Denizli’de hizmet veren Burak-Banu Bilge çifti tarafından kurulan Beyaz Cennet Engelli Bakımevi, Güney Kore’den gelen devlet memuru olan 40 kişilik heyeti ağırladı. Güney Kore’de aynı sistem ile hizmet vereceklerini belirten heyet, Beyaz Cennet Engelli Bakımevi’nin işleyişi ve çalışma sistemi ile ilgili bilgileri aldı.  Sistemi beğenen Güney Koreli heyet, Beyaz Cennet Engelli Bakımevi’ni çok beğendiklerini ve bu sistemi kendi ülkelerine taşıyacaklarını söyledi.

Banu-Burak Bilge çifti, “Denizli’de engelli bireylere 7/24 hizmet veren tek kurumuz. Kurumumuzda çalışma arkadaşlarımızla birlikte onlara destek vererek hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Güney Kore’den gelen misafirlerimize işleyiş hakkında bilgiler verdik. Denizli’de tek olan kurumumuzun yurt dışına örnek olmasından dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.

GÜNEY KORELİLERDEN SONRA SANATÇILARI DA AĞIRLADI

Güney Koreli misafirlerini ağırlayan Beyaz Cennet Engelli Bakımevi, daha sonra Türkiye’nin tanınmış sanatçılarından Ali Güven, Zeynep Dizdar, Faruk K ve Yonca Evcimik’i de ağırladı. Ziyarette sırasında bakımevindeki hastalar ile bir araya gelen sanatçılar onlar için mini bir konser verdi. Bakımevinin bakımını üstlendiği hastalar, sanatçıların şarkılarına eşlik ederek hoş bir gün geçirdiler.

Ziyarette bulunan sanatçılar, böyle güzel bir mekânda hizmet verdikleri için kuruculara teşekkür etti.